Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szczególnie na kolację . Ciepłe , słodkie i pożywne i szybkie do zrobienia .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Mleko wlewamy do garnka ( odlewamy około 0.5 szklanki ) i wstawiamy na mały ogień . Do głębszej miseczki lub talerza wsypuję mąkę , dodaję jajko , szczyptę soli i cukier . Całość rozrabiam odlanym zimnym mlekiem . Konsystencja powinna być nie za rzadka nie za gęsta , taka aby przygotowane ciasto gęstawo spadało z łyżki kroplami do gotującego się mleka . Dobre ciasto jest takie gdy jest gęstawe ale swobodnie mieszamy je łyżką. Kiedy mleko zacznie wrzeć , ciasto wlewamy za pomocą łyżki na mleko tak aby powstawały kluseczki . Jeżeli lubimy kluski na mleku rzadsze , to wlewamy mniej rozrobionej masy , a jeśli gęstsze to więcej. Kluseczki gotujemy dosłownie kilka minut . Nalane na talerz dosładzamy cukrem . Smacznego . https://www.malgoskawkuchni.com