Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam szczególnie na kolację . Ciepłe , słodkie i pożywne i szybkie do zrobienia .
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 570
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 239
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 40
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 64
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 570
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 239
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 40
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 64
Składniki
Mleko wlewamy do garnka ( odlewamy około 0.5 szklanki ) i wstawiamy na mały ogień . Do głębszej miseczki lub talerza wsypuję mąkę , dodaję jajko , szczyptę soli i cukier . Całość rozrabiam odlanym zimnym mlekiem . Konsystencja powinna być nie za rzadka nie za gęsta , taka aby przygotowane ciasto gęstawo spadało z łyżki kroplami do gotującego się mleka . Dobre ciasto jest takie gdy jest gęstawe ale swobodnie mieszamy je łyżką. Kiedy mleko zacznie wrzeć , ciasto wlewamy za pomocą łyżki na mleko tak aby powstawały kluseczki . Jeżeli lubimy kluski na mleku rzadsze , to wlewamy mniej rozrobionej masy , a jeśli gęstsze to więcej. Kluseczki gotujemy dosłownie kilka minut . Nalane na talerz dosładzamy cukrem . Smacznego . https://www.malgoskawkuchni.com