Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zachętę dla małych niejadków:)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 407
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 130
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 407
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 130
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Z górnej części kromki chleba należy wykroić trójkąt, aby powstały uszy. Chleb smarujemy masłem i obkładamy łososiem. Jajko i ogórek kroimy w plasterki. Z 2 plastrów jajka oraz kawałeczka oliwki robimy oczy. Z 2 plastrów ogórka, 1 pomidorka robimy pyszczek. Ze szczypiorku robimy wąsy. Uszka wykańczamy odrobiną koperku.