Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne placuszki z lekko wyczuwalnym kokosem. Idealne na słodkie śniadanie lub pyszny podwieczorek!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9080
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6427
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10037
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9080
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6427
Składniki
Kaszę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem, wiórkami i szczyptą soli. W oddzielnym naczyniu utrzeć jajka z mlekiem i olejem kokosowym (wcześniej roztopionym). Mokre składniki połączyć ze składnikami suchymi. Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej (!) patelni, z obu stron, na złoty kolor. Gdy tylko na powierzchni placuszków pojawią się pęcherzyki powietrza, należy przewrócić je na drugą stronę. Gotowe placuszki podawać np. z miodem, wiórkami kokosowymi i bananem. Smacznego!