Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne placuszki z lekko wyczuwalnym kokosem. Idealne na słodkie śniadanie lub pyszny podwieczorek!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4582
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1685
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4582
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1685
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 521
Składniki
Kaszę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem, wiórkami i szczyptą soli. W oddzielnym naczyniu utrzeć jajka z mlekiem i olejem kokosowym (wcześniej roztopionym). Mokre składniki połączyć ze składnikami suchymi. Wymieszać rózgą kuchenną do połączenia. Smażyć na suchej, dobrze rozgrzanej (!) patelni, z obu stron, na złoty kolor. Gdy tylko na powierzchni placuszków pojawią się pęcherzyki powietrza, należy przewrócić je na drugą stronę. Gotowe placuszki podawać np. z miodem, wiórkami kokosowymi i bananem. Smacznego!