Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale bardzo smaczne...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić. Podsuszoną bułkę namoczyć w mleku (czas: 15 minut), lekko odcisnąć. Jajka obrać, zmielić w maszynce razem z bułką. Do zmielonej masy dać rozpuszczone masło, surowe jajko, przyprawy i pokrojoną w kostkę papryczkę jalapeno. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Z powstałej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać w towarzystwie surówki. Smacznego.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 10 kotlecików.