Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa porcja bakalii, ziół i jadalnych kwiatów. Pychotka. Krakersy są chrupiące, delikatnie słodkie z lekką nutą słoności. Pasują do słodkich i słonych posiłków. My uwielbiamy je chrupać z pesto nasturcjowym lub konfiturą. Same krakersy świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w pracy czy szkole.
Składniki
Nasturcje miałam lekko podsuszone. Wszystkie składniki ( oprócz kwiatów i ziół ) mieszamy w misce. Powinna nam wyjść lepka zwarta konsystencja. Ciasto wykładamy na duży arkusz papieru do pieczenia
Masę lekko rozkładamy na boki i przykrywamy drugim papierem. Wałkujemy ciasto na tak cienko jak to tylko możliwe. Zdejmujemy górny papier, całość posypujemy kwiatami i ziołami. Nakładamy papier i lekko dociskamy wałkiem. Usuwamy górny papier i i ciasto z dolnym papierem przenosimy na dużą blachę. Ciasto lekko nacinamy tworząc prostokąty lub kwadraty ( łatwe do jedzenia ). Pieczemy w 200 C ok. 12-14 minut.