Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa porcja bakalii, ziół i jadalnych kwiatów. Pychotka. Krakersy są chrupiące, delikatnie słodkie z lekką nutą słoności. Pasują do słodkich i słonych posiłków. My uwielbiamy je chrupać z pesto nasturcjowym lub konfiturą. Same krakersy świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w pracy czy szkole.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13147
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6226
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13147
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4883
Składniki
Nasturcje miałam lekko podsuszone. Wszystkie składniki ( oprócz kwiatów i ziół ) mieszamy w misce. Powinna nam wyjść lepka zwarta konsystencja. Ciasto wykładamy na duży arkusz papieru do pieczenia
Masę lekko rozkładamy na boki i przykrywamy drugim papierem. Wałkujemy ciasto na tak cienko jak to tylko możliwe. Zdejmujemy górny papier, całość posypujemy kwiatami i ziołami. Nakładamy papier i lekko dociskamy wałkiem. Usuwamy górny papier i i ciasto z dolnym papierem przenosimy na dużą blachę. Ciasto lekko nacinamy tworząc prostokąty lub kwadraty ( łatwe do jedzenia ). Pieczemy w 200 C ok. 12-14 minut.