Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokieciki z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek, sera mozzarella i cebuli. Krokieciki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu, polecam.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13581
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4267
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43190
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 470
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13581
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4267
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43190
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 470
Składniki
Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser mozzarella wiórki i wszystkie składniki mieszamy.
Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 8 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w roladki.
Uformowane krokieciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się krokiecików.
Smacznego !!!