Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokieciki z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek, sera mozzarella i cebuli. Krokieciki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu, polecam.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 121
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35674
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 121
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 46
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35674
Składniki
Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser mozzarella wiórki i wszystkie składniki mieszamy.
Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 8 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w roladki.
Uformowane krokieciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się krokiecików.
Smacznego !!!