Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek, sera żółtego i cebuli. Krokiety są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7529
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2511
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7529
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2511
Składniki
Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy ser żółty i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 6 równych części. Na każdy kawałek układamy farsz i zawijamy w krokiety. Uformowane krokiety układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się krokietów. Smacznego !!!