Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wychodzi 18 bardzo smacznych krokietów. Farsz do krokietów zrobiony jest z domowego kiszenia kapusty, grzybów suszonych leśnych, pieczarek i boczku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 392
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 392
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Wykonanie farszu: Ugotowane grzyby wraz z kapustą odciskamy z wywaru, dodajemy usmażone skwary z boczku i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm, następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.
Wykonanie krokietów: Do miski wlewamy mleko, wodę olej i wbijamy jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40-50 minut i po tym czasie smażymy placki na patelni. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego !!!