Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wychodzi 18 bardzo smacznych krokietów. Farsz do krokietów zrobiony jest z domowego kiszenia kapusty, grzybów suszonych leśnych, pieczarek i boczku.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Wykonanie farszu: Ugotowane grzyby wraz z kapustą odciskamy z wywaru, dodajemy usmażone skwary z boczku i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm, następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.
Wykonanie krokietów: Do miski wlewamy mleko, wodę olej i wbijamy jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40-50 minut i po tym czasie smażymy placki na patelni. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego !!!