Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wychodzi 18 bardzo smacznych krokietów. Farsz do krokietów zrobiony jest z domowego kiszenia kapusty, grzybów suszonych leśnych, pieczarek i boczku.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 791
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8149
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2230
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 791
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8149
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13020
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2230
Składniki
Wykonanie farszu: Ugotowane grzyby wraz z kapustą odciskamy z wywaru, dodajemy usmażone skwary z boczku i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm, następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.
Wykonanie krokietów: Do miski wlewamy mleko, wodę olej i wbijamy jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40-50 minut i po tym czasie smażymy placki na patelni. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego !!!