Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wychodzi 18 bardzo smacznych krokietów. Farsz do krokietów zrobiony jest z domowego kiszenia kapusty, grzybów suszonych leśnych, pieczarek i boczku.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24926
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Wykonanie farszu: Ugotowane grzyby wraz z kapustą odciskamy z wywaru, dodajemy usmażone skwary z boczku i przepuszczamy przez standardowe sitko 4 mm, następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.
Wykonanie krokietów: Do miski wlewamy mleko, wodę olej i wbijamy jaja. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na papkę o egzystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40-50 minut i po tym czasie smażymy placki na patelni. Na usmażone placki nakładamy farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Smacznego !!!