Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak bogatej frittaty nie można nazwać inaczej, jak tylko królewską. Oprócz jajek jest tu mąka migdałowa, szpinak, mozzarella, awokado, pomidory. A całość posypana obficie szczypiorem.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2113
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1161
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 171
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2113
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1161
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 171
Składniki
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Dodać mąkę migdałową, mielone siemię lniane, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Dodać jeszcze drobno pokrojone liście szpinaku. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Powciskać w masę kulki mini mozzarelli. Na wierzchu ułożyć pokrojone pomidory. Awokado obrać, pozbawić pestki, pokroić i ułożyć obok pomidorów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorem. Smacznego.