Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składane Tortille, przekładane mięsem, warzywami to moja propozycja na śniadanie, drugie śniadanie do pracy albo jako przekąska dla niespodziewanych gości.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 89
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4326
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 89
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4326
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu rozrywamy widelcem na małe kawałki. 2. Pomidory, ogórka obranego ze skórki kroimy w plasterki, papryką kroimy w podłużne paski. 3. Tortille składamy na połowę i jeszcze raz na połowę tak żeby wyszedł na trójkąt, następnie rozkładamy, każdą nacinamy do połowy i układamy dowolnie na każdym trójkącie mięso, warzywa, ser, sos, sałaty.
4. Zwijamy po kolei trójkąty, robiąc jeden trójkąt.
5. Gotowe. 6. Smacznego.