Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste i szybkie urozmaicenie śniadania. Omlet jest delikatny, puszysty i łatwy w przygotowaniu - idealny na śniadanie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34476
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2137
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113801
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34476
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2137
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113801
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko, obie mąki, ser żółty, podzielone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, posiekany pęczek natki pietruszki* i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy trzepaczką kuchenną (wtedy omlet będzie bardziej puszysty). * do omletu można dodać inne ulubione warzywa i zioła
Tak przygotowaną "masę omletową" smażymy z obu stron na patelni* delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym. *najlepiej do smażenia naleśników Omlet możemy podzielić na trójkąty (jak pizzę ;) ) Życzę smacznego! :)