Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Wszystko rozdrobnić w malakserze 2-3 minuty. Do tego sos też szybki i prosty. Wszystko w 15 minut i pyszne kluseczki na stole.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15548
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Porcja dla 2 osób. W malakserze miksujemy twaróg, jajko i mąkę na gładką masę, dodajemy szczyptę soli. Na patelnię wykładamy jeżyny z cukrem i podgrzewamy aż się zrobi karmel, dobrze jest potrząsać patelnią. Potem dolewamy śmietanę, mieszamy do rozpuszczenia się karmelu. W czasie kiedy karmelizuje się cukier, w szerokim garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wkładamy niewielkie kluski. Ciasto nabieramy łyżką i małą łyżeczką odrywamy kawałki. Gotujemy ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.. Kluski polewamy sosem.