Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze leniwe, nie trzeba ucierać, topić masła. Wszystko rozdrobnić w malakserze 2-3 minuty. Do tego sos też szybki i prosty. Wszystko w 15 minut i pyszne kluseczki na stole.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 506
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 190
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 189
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 506
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 190
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 189
Składniki
Porcja dla 2 osób. W malakserze miksujemy twaróg, jajko i mąkę na gładką masę, dodajemy szczyptę soli. Na patelnię wykładamy jeżyny z cukrem i podgrzewamy aż się zrobi karmel, dobrze jest potrząsać patelnią. Potem dolewamy śmietanę, mieszamy do rozpuszczenia się karmelu. W czasie kiedy karmelizuje się cukier, w szerokim garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku wkładamy niewielkie kluski. Ciasto nabieramy łyżką i małą łyżeczką odrywamy kawałki. Gotujemy ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.. Kluski polewamy sosem.