Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MAKARON Z KREWETKAMI w kremowym sosie serowym
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1616
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1616
Składniki
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją. Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu. Natychmiast dodaj kawałek masła. Wrzuć drobno posiekaną cebulę do roztopionego masła i smaż przez 1 minutę, a następnie czosnek i smaż przez 1 minutę. Do oleju czosnkowego dodajemy krewetki i smażymy dosłownie 2 minuty, następnie wlewamy śmietanę i gotujemy (podgrzewamy), solimy i mielony pieprz. Następnie dodaj starty ser do śmietany i gotuj na małym ogniu, aż ser całkowicie się rozpuści. W międzyczasie drobno posiekaj koperek i dodaj do kremowego sosu serowego. Następnie odcedzamy gotowy makaron przez durszlak i dodajemy do sosu z krewetkami, wszystko dobrze wymieszamy.