Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka włoska potrawa, idealna na śniadanie i kolację.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256150
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2952
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 23
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256150
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2952
Składniki
Pomidorki kroimy na pół. Oczyszczony i osuszony szpinak przesmażany na 2-3 łyżkach oleju. Smażymy kilka minut, przyprawiamy, solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem. Zeszklony szpinak zdejmujemy na sitko, olej zostawiamy na patelni. Na gorącą patelnię kładziemy połówki pomidorków, oprószamy solą, pieprzem i króciutko smażymy ( tak żeby nie popękały ). Pomidorki przekładamy do szpinaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Szpinak i pomidorki delikatnie mieszamy z gorącym makaronem, możemy jeszcze chwilkę potrzymać na gazie. Wszystko przekładamy na talerze i posypujemy płatkami parmezanu.