Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka włoska potrawa, idealna na śniadanie i kolację.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
 
         
         
                Składniki
Pomidorki kroimy na pół. Oczyszczony i osuszony szpinak przesmażany na 2-3 łyżkach oleju. Smażymy kilka minut, przyprawiamy, solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem. Zeszklony szpinak zdejmujemy na sitko, olej zostawiamy na patelni. Na gorącą patelnię kładziemy połówki pomidorków, oprószamy solą, pieprzem i króciutko smażymy ( tak żeby nie popękały ). Pomidorki przekładamy do szpinaku.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Szpinak i pomidorki delikatnie mieszamy z gorącym makaronem, możemy jeszcze chwilkę potrzymać na gazie. Wszystko przekładamy na talerze i posypujemy płatkami parmezanu.