Do góry

Śniadania Przepis na:

Makaron ze szpinakiem po włosku

Makaron ze szpinakiem po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 19923

Dodano:

Odsłon: 1102

Szybka włoska potrawa, idealna na śniadanie i kolację.

Składniki

  • makaron 160 g
  • młody świeży szpinak 180 g
  • 10-12 pomidorków koktajlowych
  • płatki parmezanu 50-60 g
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz czarny i cytrynowy
  • oregano, suszony czosnek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron ze szpinakiem po włosku

Przygotowanie

  1. Pomidorki kroimy na pół.
    Oczyszczony i osuszony szpinak przesmażany na 2-3 łyżkach oleju.
    Smażymy kilka minut, przyprawiamy, solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem.
    Zeszklony szpinak zdejmujemy na sitko, olej zostawiamy na patelni.
    Na gorącą patelnię kładziemy połówki pomidorków, oprószamy solą, pieprzem i króciutko smażymy ( tak żeby nie popękały ).
    Pomidorki przekładamy do szpinaku.



  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
    Szpinak i pomidorki delikatnie mieszamy z gorącym makaronem, możemy jeszcze chwilkę potrzymać na gazie.
    Wszystko przekładamy na talerze i posypujemy płatkami parmezanu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń