Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na urozmaicenie śniadania. Pyszna pasta z pieczonej marchewki. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, zdrowa i przede wszystkim smaczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 285
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1005
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1403
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 285
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1005
Składniki
Marchewkę należny najpierw obrać i pokroić na mniejsze kawałki (ok, 2 cm). Przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i polać ją oliwą, dokładnie wymieszać.
Piec ok. 45 min (aż marchewka będzie miękka i delikatnie przyrumieniona) w temp. 200°C. W tym czasie na suchej patelni uprażyć sezam do lekkiego zarumienienia. Upieczoną marchewkę, uprażony sezam sól, pieprz i słodką paprykę zmiksować blenderem i dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiej i delikatnej pasty. Pastę można przechowywać w lodówce kilka dni. Mozna dodawać do niej ulubione dodatki takie jak np. suszone pomidory, ziarna słonecznika, pestki dyni, czosnek... Smacznego :-)