Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 492
Dodano: 29.08.2018
Odsłon: 426
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
2/3 ugotowanej marchewki dokładnie zmiksować, resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować, dodać maślankę, sól, proszek do pieczenia i sodę
Następnie wsypać mąkę, dodać startą marchew, skórkę pomarańczową i pure marchewkowe, wymieszać.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Wsypać do ciasta, oprószyć budyniem, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)