Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam racuchy marchewkowe z jabłkami z dodatkiem otartej skórki z pomarańczy, są rewelacyjne.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1281
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1281
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
2/3 ugotowanej marchewki dokładnie zmiksować, resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach. Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować, dodać maślankę, sól, proszek do pieczenia i sodę Następnie wsypać mąkę, dodać startą marchew, skórkę pomarańczową i pure marchewkowe, wymieszać.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Wsypać do ciasta, oprószyć budyniem, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.