Do góry

Śniadania Przepis na:

Masełko czosnkowo - pietruszkowe

Masełko czosnkowo - pietruszkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 366

Dodano:

Odsłon: 2108

Aromatyczne i zdrowe. Idealne do chlebusia o każdej porze roku (szczególnie zimą) Fajnie sprawdza się w sezonie grillowym np. do pieczonych ziemniaczków.

Składniki

  • masło, 1 kostka (250 g)
  • czosnek, 4 ząbki
  • pietruszka, mały pęczek
  • sól, szczypta
  • vegeta, szczypta
  • przyprawa Maggi w płynie, 5 kropel
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Masełko czosnkowo - pietruszkowe

Przygotowanie

  1. Masło wyciągnąc z lodówki i zostawic aby zmiękło. Czosnek obrac i przecisnąc przez praskę. Pietruszkę umyc i posiekac. Wymieszac maslo ze wszystkimi składnikami.

  2. Przełożyc do miseczki, pojemnika i wstawic do lodówki. Masełko mozna ozdobic zieleniną: listkiem pietruszki, mięty itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń