Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zarówno nadaje się na obiad jak i na kolację, czy śniadanie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3350
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3729
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 499
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3350
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3729
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 499
Składniki
Paprykę, cebulę, seler, czosnek kroimy na małe kawałki. Mięso mielone, jajka, warzywa oraz przyprawy mieszamy powoli dodając bułkę tatrą tak by powstała masa jak na klops, zbita ale nie za sucha.
Formę smarujemy oliwą wysypujemy bułką tartą i wkładamy masę. Pieczemy 50 minut na 180 C.
Wyjmujemy pieczeń i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem przewracamy formę do góry nogami na blachę wyłożoną papierem, tak by klops wypadł, ale się nie rozwalił i znów go wkładamy do piekarnika na 10-15 minut by zezłości brzegi.
Mega Klops smakuje wyśmienicie do obiadu jak i na mega-kanapki z sałatą, pomidorkiem i majo ;) mniam polecam zwłaszcza te kanapki…