Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zarówno nadaje się na obiad jak i na kolację, czy śniadanie.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Paprykę, cebulę, seler, czosnek kroimy na małe kawałki. Mięso mielone, jajka, warzywa oraz przyprawy mieszamy powoli dodając bułkę tatrą tak by powstała masa jak na klops, zbita ale nie za sucha.
Formę smarujemy oliwą wysypujemy bułką tartą i wkładamy masę. Pieczemy 50 minut na 180 C.
Wyjmujemy pieczeń i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem przewracamy formę do góry nogami na blachę wyłożoną papierem, tak by klops wypadł, ale się nie rozwalił i znów go wkładamy do piekarnika na 10-15 minut by zezłości brzegi.
Mega Klops smakuje wyśmienicie do obiadu jak i na mega-kanapki z sałatą, pomidorkiem i majo ;) mniam polecam zwłaszcza te kanapki…