Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zarówno nadaje się na obiad jak i na kolację, czy śniadanie.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 322
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 65
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 257
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 322
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 758
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 65
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 257
Składniki
Paprykę, cebulę, seler, czosnek kroimy na małe kawałki. Mięso mielone, jajka, warzywa oraz przyprawy mieszamy powoli dodając bułkę tatrą tak by powstała masa jak na klops, zbita ale nie za sucha.
Formę smarujemy oliwą wysypujemy bułką tartą i wkładamy masę. Pieczemy 50 minut na 180 C.
Wyjmujemy pieczeń i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem przewracamy formę do góry nogami na blachę wyłożoną papierem, tak by klops wypadł, ale się nie rozwalił i znów go wkładamy do piekarnika na 10-15 minut by zezłości brzegi.
Mega Klops smakuje wyśmienicie do obiadu jak i na mega-kanapki z sałatą, pomidorkiem i majo ;) mniam polecam zwłaszcza te kanapki…