Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie zarówno nadaje się na obiad jak i na kolację, czy śniadanie.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2516
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2516
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Składniki
Paprykę, cebulę, seler, czosnek kroimy na małe kawałki. Mięso mielone, jajka, warzywa oraz przyprawy mieszamy powoli dodając bułkę tatrą tak by powstała masa jak na klops, zbita ale nie za sucha.
Formę smarujemy oliwą wysypujemy bułką tartą i wkładamy masę. Pieczemy 50 minut na 180 C.
Wyjmujemy pieczeń i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem przewracamy formę do góry nogami na blachę wyłożoną papierem, tak by klops wypadł, ale się nie rozwalił i znów go wkładamy do piekarnika na 10-15 minut by zezłości brzegi.
Mega Klops smakuje wyśmienicie do obiadu jak i na mega-kanapki z sałatą, pomidorkiem i majo ;) mniam polecam zwłaszcza te kanapki…