Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna mielonka w słoikach. Na wierzchu pyszny smalec z mięsa, a dookoła pyszną galaretka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
wszystkie składniki mielonki do miski, czosnek przecisnąć przez praskę i całość dobrze wyrobić aż masa stanie się lekko kleista. Gotową masę przełożyć do przygotowanych słoików do 3/4 wysokości słoika upychając łyżką. Wytrzeć brzegi słoika i wieczko, zakręcić i pasteryzować w rondlu 1 dzień półtorej godziny, 2 dzień 1godz, 3 dzień 30 min.
Część do bieżącego spożycia po wystygnięciu wstawić do lodówki, resztę można wynieść do piwnicy i wstawić do lodówki dzień przed spożyciem.