Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i aromatyczna mielonka w słoikach. Na wierzchu pyszny smalec z mięsa, a dookoła pyszną galaretka.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19283
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1704
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
wszystkie składniki mielonki do miski, czosnek przecisnąć przez praskę i całość dobrze wyrobić aż masa stanie się lekko kleista. Gotową masę przełożyć do przygotowanych słoików do 3/4 wysokości słoika upychając łyżką. Wytrzeć brzegi słoika i wieczko, zakręcić i pasteryzować w rondlu 1 dzień półtorej godziny, 2 dzień 1godz, 3 dzień 30 min.
Część do bieżącego spożycia po wystygnięciu wstawić do lodówki, resztę można wynieść do piwnicy i wstawić do lodówki dzień przed spożyciem.