Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śniadanko na słodko a bez cukru;) Porcja dla 1 osoby.
Trzepaczka do jajek, patelnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24796
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24796
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Jaka ubijam rózgą (trzepaczką) z odrobiną soli. Rozpuszczam masło na patelni i gdy skwierczy wlewam jajka. Smażę oko 3 minuty aż da się podważyć spód. Obracam omlet szpatułą do naleśników na drugą stronę i smażę jeszcze 2 minuty.
Zdejmuję z patelni omlet na talerz. Dodaję jogurt, coś słodkiego i kilka listków mięty. Smacznego;)