Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja francuskiej potrawy, zamiast tłustego słonego kruchego ciasta są liście nasturcji. Bardzo smaczne i gorąco polecam.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1534
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1814
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1534
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1814
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9110
Składniki
Rzodkiewki i fetę pokroić w kostkę, kapary odsączyć z wody. Jajka dobrze roztrzepać ze śmietaną, dodać koper włoski i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Wgłębienia blaszki na babeczki wysmarować olejem, wyłożyć liśćmi nasturcji. Po środku równomiernie rozłożyć kawałki rzodkiewki i kapary, polać masą jajeczno-śmietankową. Piec w 180 C ok. 30 minut. Najlepiej smakują ciepłe.