Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza wersja francuskiej potrawy, zamiast tłustego słonego kruchego ciasta są liście nasturcji. Bardzo smaczne i gorąco polecam.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 271
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 271
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Rzodkiewki i fetę pokroić w kostkę, kapary odsączyć z wody. Jajka dobrze roztrzepać ze śmietaną, dodać koper włoski i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Wgłębienia blaszki na babeczki wysmarować olejem, wyłożyć liśćmi nasturcji. Po środku równomiernie rozłożyć kawałki rzodkiewki i kapary, polać masą jajeczno-śmietankową. Piec w 180 C ok. 30 minut. Najlepiej smakują ciepłe.