Do góry

Śniadania Przepis na:

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1541

Dodano:

Odsłon: 258

Pyszne mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, serem pecorino oraz jajkiem to wspaniała propozycja na śniadanie lub kolację.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.
    Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
    Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń