Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, serem pecorino oraz jajkiem to wspaniała propozycja na śniadanie lub kolację.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko. Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne. Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.