Śniadania Przepis na:
Mini tarty z zielonymi szparagami, szynką, pecorino i jajkiem

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1541
Dodano: 20.04.2017
Odsłon: 258
Składniki
- Ciasto francuskie 150g
- Szparagi zielone 15 sztuk
- szynka wędzona surowa 3 plastry
- 3 jajka
- ser pecorino do posypania
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Formy na mini tarty wykładamy ciastem francuskim. Na cieście układamy szparagi, przekładamy je szynką pokrojoną w paseczki. Całość posypujemy startym serem pecorino. Na każdą tartę ostrożnie wbijamy jajko.
Pieczemy w 200 stopniach C od 12 do 15 minut, ciasto powinno być rumiane, a żółtko jajka nadal płynne.
Podajemy od razu po przygotowaniu. Można posypać natką pietruszki lub ulubionymi ziołami.
Komentarze do przepisu (0)