Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8362
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253380
Polecam.
Odsłon: 1448
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1799
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8362
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253380
Polecam.
Odsłon: 1448
Składniki
Porcja dla 12-14 muffinek. Płatki owsiane mieszamy z jogurtem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Rodzynki i kiwi moczymy w gorącej wodzie, potem osączamy. Widelcem ubijamy jajko z miodem i olejem, następnie mieszamy z płatkami. Dodajemy rodzynki i kiwi.
Dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 ich wysokości, pieczemy około 20 minut w 180 C.