Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.
Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 243
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 243
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 114
Składniki
Porcja dla 12-14 muffinek. Płatki owsiane mieszamy z jogurtem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Rodzynki i kiwi moczymy w gorącej wodzie, potem osączamy. Widelcem ubijamy jajko z miodem i olejem, następnie mieszamy z płatkami. Dodajemy rodzynki i kiwi.
Dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 ich wysokości, pieczemy około 20 minut w 180 C.