Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25144
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25144
Składniki
Porcja dla 12-14 muffinek. Płatki owsiane mieszamy z jogurtem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Rodzynki i kiwi moczymy w gorącej wodzie, potem osączamy. Widelcem ubijamy jajko z miodem i olejem, następnie mieszamy z płatkami. Dodajemy rodzynki i kiwi.
Dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 ich wysokości, pieczemy około 20 minut w 180 C.