Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta nie używamy robota, wszystko mieszamy łyżką i widelcem. Dla wszystkich co lubią podjadać. Muffiki są na bazie płatków owsianych, jogurtu i miodu. Słodkość dodają też rodzynki i kandyzowane kiwi.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 436
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2335
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38674
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 436
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2335
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38674
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Porcja dla 12-14 muffinek. Płatki owsiane mieszamy z jogurtem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Rodzynki i kiwi moczymy w gorącej wodzie, potem osączamy. Widelcem ubijamy jajko z miodem i olejem, następnie mieszamy z płatkami. Dodajemy rodzynki i kiwi.
Dosypujemy mąkę, dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 ich wysokości, pieczemy około 20 minut w 180 C.