Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wędlinka inna niż wszystkie ;)
Mięso umyć i osuszyć. Szynkę pokroić w kostkę. Łopatkę pokroić w paski takiej wielkości żeby się zmieściły do maszynki do mięsa.
Do wody dodać przyprawy, zagotować i wystudzić.
Mięso przełożyć do miski zalać piwem i wodą z przyprawami, odstawić na 4 dni w chłodne miejsce. Codziennie mieszać mięso.
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać i pokroić.
Ser pokroić w kostkę.
Oliwki odsączyć i pokroić.
Cebulę obrać i zeszklić, wystudzić.
Szynkę zostawić pokrojoną w kostkę, a łopatkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać powyższe pokrojone składniki, żelatynę i ok. 300 ml. wody, wymieszać.
Gotową masę przełożyć do szynkowaru i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Ponieważ nie wszystkie mięso zmieściło mi się w szynkowarze resztę przełożyłam do półlitrowego słoika, zakręciłam i odstawiłam do lodówki.
Na dno garnka położyć ściereczkę i wstawić szynkowar i słoik. Nalać wody i gotować od momentu gdy woda osiągnie temperaturę 80 stopni 2 godziny. Następnie wyjąć szynkowar i słoik z wody wystudzić i włożyć do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia gotową wędlinę wyjąć z szynkowaru, a tą w słoiku zostawić na później.
Smacznego
Pyszne delikatne ptasie mleczko,kolorowe,pięknie się prezentuje na stole:) źr...
Odsłon: 19278
Pięknie wyglądający i obłędny w smaku , wprost na świąteczny stół.
Odsłon: 3050
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1381
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 153
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 84
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 27
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 29
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 7231
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1381
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 153
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 84
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 27
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 29
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 7231
Składniki
Mięso umyć i osuszyć. Szynkę pokroić w kostkę. Łopatkę pokroić w paski takiej wielkości żeby się zmieściły do maszynki do mięsa. Do wody dodać przyprawy, zagotować i wystudzić. Mięso przełożyć do miski zalać piwem i wodą z przyprawami, odstawić na 4 dni w chłodne miejsce. Codziennie mieszać mięso.
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić. Ser pokroić w kostkę. Oliwki odsączyć i pokroić. Cebulę obrać i zeszklić, wystudzić. Szynkę zostawić pokrojoną w kostkę, a łopatkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać powyższe pokrojone składniki, żelatynę i ok. 300 ml. wody, wymieszać. Gotową masę przełożyć do szynkowaru i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Ponieważ nie wszystkie mięso zmieściło mi się w szynkowarze resztę przełożyłam do półlitrowego słoika, zakręciłam i odstawiłam do lodówki. Na dno garnka położyć ściereczkę i wstawić szynkowar i słoik. Nalać wody i gotować od momentu gdy woda osiągnie temperaturę 80 stopni 2 godziny. Następnie wyjąć szynkowar i słoik z wody wystudzić i włożyć do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia gotową wędlinę wyjąć z szynkowaru, a tą w słoiku zostawić na później.
Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Muffiny na słono ze szpinakiem i fetą
Śniadania
Fit owsianka z lodówki
Śniadania
Pasta z bobu
Śniadania
syrniki
Muffiny na słono ze szpinakiem i fetą
Pyszne śniadaniowe muffiny na słono. Wypełnione szpinakiem i fetą smakują obł...
Odsłon: 85
Fit owsianka z lodówki
Przepyszna owsianka z dużą ilością białka bez cukru
Odsłon: 39