Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki, które możemy podać do kawy, na śniadanie lub dla gości.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 359
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1768
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 348
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 359
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1768
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 348
Składniki
Wszystkie składniki oprócz czereśni i migdałów przekładamy do miseczki i miksujemy na jednolitą masę. Czereśnie przekrawamy na pól i wyciągamy pestki. Wydrylowane dodajemy do wcześniej zmiksowanej masy. Do ciasta dodajemy ½ szklanki migdałów. Przekładamy do formy na muffinki wysmarowanej masłem i oprószonej cukrem lub papilotek. Ciasto wylewamy do ¾ wysokości. Na wierzch wysypujemy resztę migdałów oraz posypujemy cukrem. Pieczemy w temp. 200 C przez 18-20 min. Smacznego. Ilość: 12 muffinek