Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Wsaniale na sniadanie lub deser
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27324
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 62
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27324
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 62
Składniki
Piekarnik rozgrzac do temperatury 190stCForme do mafinek wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta.
Make, proszek i przyprawy wymieszac razem w jednej misce. W drugiej misce wymieszac cukier z maslem, nastepnie dodac puree dyniowe, jajka i maslanke. Polaczyc suche skladniki z mokrymi a na koniec dodac orzechy. Gotowa mase nalozyc do foremek i piec na zlotobrazowy kolor (25-30min) Zamiast orzechow mozna dodac rodzynki