Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 1110
Dodano: 05.06.2009
Odsłon: 18927
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
5 szklanek mąki wymieszać z drożdżami,cukrem,solą i wodą.
Wszystko wymieszać .Podczas wyrabiania dodawać pozostałą mąkę.Wyrabiać do momentuaż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Wyrobione ciasto odstawić na około 1,5 godziny.
Po tym czasie ciasto podzielić na cztery części.Z każdej części uformować wałeczek.Posmarować go białkiem.
Piec około 30 minut w temperaturze około 200*C.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

stokrosz 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
A mnie niestety nie wyszły. Ciasto pięknie wyrosło, jednak po upieczeniu bagietki stały się baaardzo ciężkie i twarde, dlaczego - nie wiem :(2 Kto głosował? | Odpowiedz

kret 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dzisiaj zrobiłam z mąki z pełnego przemiału-będą zdrowsze a tak samo pyszne.Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kret 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne! Niech się chowają te z marketów!1 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Bagietki właśnie się pieką. Jestem pod wrażeniem,że mi wyszły. Rodzinka już nie może się doczekać, kiedy będzie jadła.1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 11 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
bagietki pierwsza klasa , tylko się migły , pewnie niedługo znów zrobię2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ania704 12 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Te bagietki są pyszne ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Michelee 28 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Super przepis! Bardzo dobre bagietki wychodzą :)1 Kto głosował? | Odpowiedz