Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla wszystkich wielbicieli naleśników – zwłaszcza tych, którzy nie lubią spędzać poranka przy rozgrzanej patelni. Przygotujemy naleśniki pieczone w piekarniku, przybrane ulubionymi owocami – w moim wypadku są to borówki. Tak przygotowane naleśniki można zjeść z dodatkiem cukru pudru, śmietany, dżemu albo czekolady – opcji jest równie wiele jak z tradycyjnymi naleśnikami.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423829
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10440
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336780
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4367
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423829
Składniki
Do miski dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Wstępnie przemieszaj.
Dodaj mleko, rozpuszczone masło oraz jajka. Mieszaj używając miksera lub łyżki do pozbycia się grudek.
Przelej ciasto do dużej, wyłożonej papierem do pieczenia formy. Ja używam prostokątnej formy o rozmiarze 40 x 25 cm.
Posyp owocami.
Piecz w piekarniku nastawionym na 200oC z termoobiegiem/220oC w funkcji góra dół przez 15-20 minut.
Posyp cukrem pudrem. Podziel na pożądaną liczbę porcji. Podawaj samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!