Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla wszystkich wielbicieli naleśników – zwłaszcza tych, którzy nie lubią spędzać poranka przy rozgrzanej patelni. Przygotujemy naleśniki pieczone w piekarniku, przybrane ulubionymi owocami – w moim wypadku są to borówki. Tak przygotowane naleśniki można zjeść z dodatkiem cukru pudru, śmietany, dżemu albo czekolady – opcji jest równie wiele jak z tradycyjnymi naleśnikami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 315
Składniki
Do miski dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Wstępnie przemieszaj.
Dodaj mleko, rozpuszczone masło oraz jajka. Mieszaj używając miksera lub łyżki do pozbycia się grudek.
Przelej ciasto do dużej, wyłożonej papierem do pieczenia formy. Ja używam prostokątnej formy o rozmiarze 40 x 25 cm.
Posyp owocami.
Piecz w piekarniku nastawionym na 200oC z termoobiegiem/220oC w funkcji góra dół przez 15-20 minut.
Posyp cukrem pudrem. Podziel na pożądaną liczbę porcji. Podawaj samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!