Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam weekendy między innymi za to, że jest wtedy czas na przygotowanie wyjątkowego śniadania. :) Dzisiaj na naszych talerzach gościły spore naleśniki z plastrami jabłek w cynamonie. Zapraszam do spróbowania! :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 70
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 70
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Zacznijmy od przygotowania ciasta, ponieważ ciasto na chwilę należy odstawić. Jajka wbić do miski, rozmącić widelcem. Wsypać mąkę, cukier, szczyptę soli, wlać kwaśna śmietanę i mleko. Wszystkie składniki wymieszać trzepaczka na gładką jednolitą masę. Odstawić na ok 10 minut. Ciasto podzielić na 4 części, tak żeby powstały 4 naleśniki. U nas wyszło ok 150 g na jednego naleśnika.
Jabłka umyć, obrać, pokroić w plastry i wyciąć gniazda nasienne. Posypać z dwóch stron cukrem oraz cynamonem.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jabłka z jednej strony przez chwilę.
Jabłka zalać jedną porcją naleśnika, smażyć. Przerzucić na drugą stronę za pomocą pokrywki, smażyć.
Gotowe naleśniki posypać cukrem pudrem oraz borówkami lub innymi owocami. Opcjonalnie ozdobić listkiem mięty. Smacznego! :)