Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy ale ja po świętach mam zdecydowanie ochotę na coś lżejszego. Dlatego dzisiaj zapraszam na przepyszne naleśniki. Jednak zwykłą mąkę pszenną zastąpiłam zmielonym słonecznikiem i płatkami owsianymi, dzięki czemu zawierają one mnóstwo zdrowego błonnika. Takie naleśniki idealnie nadają się na podwieczorek czy też drugie śniadanie dla naszych dzieci.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13164
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Składniki
Do miski wbić jajka i chwilę je zmiksować, następnie dolać mleko, wodę i olej, dalej delikatnie miksować. Po chwili dodać płatki owsiane, słonecznik, mąkę i szczyptę soli dalej ucierać. Masa powinna być w miarę płynna. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem już bez użycia tłuszczu. Przewrócić na drugą stronę gdy naleśnik będzie już zrumieniony i ścięty.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
;)