Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy ale ja po świętach mam zdecydowanie ochotę na coś lżejszego. Dlatego dzisiaj zapraszam na przepyszne naleśniki. Jednak zwykłą mąkę pszenną zastąpiłam zmielonym słonecznikiem i płatkami owsianymi, dzięki czemu zawierają one mnóstwo zdrowego błonnika. Takie naleśniki idealnie nadają się na podwieczorek czy też drugie śniadanie dla naszych dzieci.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1739
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1739
Składniki
Do miski wbić jajka i chwilę je zmiksować, następnie dolać mleko, wodę i olej, dalej delikatnie miksować. Po chwili dodać płatki owsiane, słonecznik, mąkę i szczyptę soli dalej ucierać. Masa powinna być w miarę płynna. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem już bez użycia tłuszczu. Przewrócić na drugą stronę gdy naleśnik będzie już zrumieniony i ścięty.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
;)