Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy ale ja po świętach mam zdecydowanie ochotę na coś lżejszego. Dlatego dzisiaj zapraszam na przepyszne naleśniki. Jednak zwykłą mąkę pszenną zastąpiłam zmielonym słonecznikiem i płatkami owsianymi, dzięki czemu zawierają one mnóstwo zdrowego błonnika. Takie naleśniki idealnie nadają się na podwieczorek czy też drugie śniadanie dla naszych dzieci.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 186
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1734
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 352
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 186
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1734
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 352
Składniki
Do miski wbić jajka i chwilę je zmiksować, następnie dolać mleko, wodę i olej, dalej delikatnie miksować. Po chwili dodać płatki owsiane, słonecznik, mąkę i szczyptę soli dalej ucierać. Masa powinna być w miarę płynna. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem już bez użycia tłuszczu. Przewrócić na drugą stronę gdy naleśnik będzie już zrumieniony i ścięty.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
;)