Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak Wy ale ja po świętach mam zdecydowanie ochotę na coś lżejszego. Dlatego dzisiaj zapraszam na przepyszne naleśniki. Jednak zwykłą mąkę pszenną zastąpiłam zmielonym słonecznikiem i płatkami owsianymi, dzięki czemu zawierają one mnóstwo zdrowego błonnika. Takie naleśniki idealnie nadają się na podwieczorek czy też drugie śniadanie dla naszych dzieci.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 395
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 395
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Do miski wbić jajka i chwilę je zmiksować, następnie dolać mleko, wodę i olej, dalej delikatnie miksować. Po chwili dodać płatki owsiane, słonecznik, mąkę i szczyptę soli dalej ucierać. Masa powinna być w miarę płynna. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem już bez użycia tłuszczu. Przewrócić na drugą stronę gdy naleśnik będzie już zrumieniony i ścięty.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
;)