Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne śniadanko. Puszyste, mięciutkie, pachnące szczypiorkiem naleśniki, po prostu mniam.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 434
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 434
Składniki
Do miski wlewamy śmietanę, sól, żółtka i oliwę. Składniki miksujemy, aż się połączą, dodajemy mąkę i dokładnie miksujemy. Do ciasta dodajemy posiekany szczypiorek oraz ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy i od razu smażymy na dobrze wygrzanej, wysmarowanej patelni, rumieniąc każdy naleśnik z obu stron. Na gorące naleśniki sypiemy trochę startego sera, składamy i podajemy gorące. Możemy polać ulubionym sosem, majonezem lub ketchupem.
SMACZNEGO