Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie chce Ci się smażyć sterty amerykańskich naleśników, skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj ten puszysty pieczony naleśnik. Z podanych składników otrzymasz 8 porcji, każda z nich to tylko 270 kcal. Możesz użyć dowolnych owoców, my sięgnęliśmy po truskawki i winogrona, ale świetnie sprawdzą się również borówki i maliny.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 88
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16450
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 88
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16450
Składniki
Truskawki i winogrona umyj, osusz i pokrój na mniejsze części.
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski wbij jajka, wlej kefir i syrop klonowy – dokładnie wymieszaj. Przesiej mąki wraz z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Ponownie wymieszaj. Na samym końcu wlej roztopione masło.
Gotowe ciasto odstaw na 7 minut.
Po upływie czasu wylej je do natłuszczonej blaszki.
Naleśnik piecz w 220 stopniach przez 20 minut.
Po wyjęciu z pieca, na wierzchu ułóż owoce i całość oprósz cukrem pudrem. Podziel na 8 części.