Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie chce Ci się smażyć sterty amerykańskich naleśników, skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj ten puszysty pieczony naleśnik. Z podanych składników otrzymasz 8 porcji, każda z nich to tylko 270 kcal. Możesz użyć dowolnych owoców, my sięgnęliśmy po truskawki i winogrona, ale świetnie sprawdzą się również borówki i maliny.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Truskawki i winogrona umyj, osusz i pokrój na mniejsze części.
Masło rozpuść w małym garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski wbij jajka, wlej kefir i syrop klonowy – dokładnie wymieszaj. Przesiej mąki wraz z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Ponownie wymieszaj. Na samym końcu wlej roztopione masło.
Gotowe ciasto odstaw na 7 minut.
Po upływie czasu wylej je do natłuszczonej blaszki.
Naleśnik piecz w 220 stopniach przez 20 minut.
Po wyjęciu z pieca, na wierzchu ułóż owoce i całość oprósz cukrem pudrem. Podziel na 8 części.