Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2344
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10586
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3230
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2344
Składniki
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Do twarożku dodać płatki migdałowe, kakao, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki umieścić w garnku. Większe truskawki można pokroić. Dodać 1/2 szklanki wody i cukier do smaku. Gotować kilka minut, ale nie za długo, żeby truskawki się nie rozpadły. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Naleśniki smarować twarożkiem. Składać w koperty. Układać na talerzach i polewać truskawkową frużeliną. Smacznego