Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Do twarożku dodać płatki migdałowe, kakao, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki umieścić w garnku. Większe truskawki można pokroić. Dodać 1/2 szklanki wody i cukier do smaku. Gotować kilka minut, ale nie za długo, żeby truskawki się nie rozpadły. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Naleśniki smarować twarożkiem. Składać w koperty. Układać na talerzach i polewać truskawkową frużeliną. Smacznego