Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota:)
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min.
Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym.
Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni.
Do twarożku dodać płatki migdałowe, kakao, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki umieścić w garnku. Większe truskawki można pokroić. Dodać 1/2 szklanki wody i cukier do smaku. Gotować kilka minut, ale nie za długo, żeby truskawki się nie rozpadły. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody.
Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje.
Naleśniki smarować twarożkiem. Składać w koperty. Układać na talerzach i polewać truskawkową frużeliną.
Smacznego
Dzisiaj wracamy do smaków dzieciństwa. Takie dania lubiłam najbardziej! Słodk...
Odsłon: 829
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 24
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587135
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11643
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 99
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 24
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 587135
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11643
Składniki
Do salaterki przesiać mąkę. Dodać mleko i wymieszać. Dodać jajka, cukier, sól i wymieszać bardzo dokładnie. Teraz dodawać stopniowo wodę i mieszać. Na koniec dodać olej rzepakowy i jeszcze raz wymieszać. Ciasto pozostawić pod ściereczką na ok 15 min. Patelnię delikatnie posmarować olejem rzepakowym. Smażyć na patelni cienkie naleśniki. Ciasto jest rzadkie, ładnie się rozprowadza po patelni. Do twarożku dodać płatki migdałowe, kakao, cukier, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone z szypułek truskawki umieścić w garnku. Większe truskawki można pokroić. Dodać 1/2 szklanki wody i cukier do smaku. Gotować kilka minut, ale nie za długo, żeby truskawki się nie rozpadły. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Naleśniki smarować twarożkiem. Składać w koperty. Układać na talerzach i polewać truskawkową frużeliną. Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Śniadania
Bułki z guacamole
Śniadania
ZAPIEKANA JAJECZNICA Z SZYNKĄ I CEBULĄ
Śniadania
Knedle serowe ze śliwkami i marcepanem
Bułeczki z masełkiem czosnkowo - ziołowym
Pyszne bułeczki z masełkiem wymieszanym z czosnkiem oraz ziołami prowansalsk...
Odsłon: 87
Bułki z guacamole
Jak wiecie lubię eksperymenty podczas pieczenia pieczywa. Dziś padło na guaca...
Odsłon: 24