Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe naleśniki z dodatkami, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek. Smakują jak racuszki lecz są bez dodatku drożdży czy innych spulchniaczy. Dodatki można sobie wybrać wg tego co kto lubi. U mnie biały ser, żurawina oraz jabłko. Polecam!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22648
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14991
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4764
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44868
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 663
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 729
Składniki
Jabłka kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Resztę składników oprócz dodatków miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy ser, żurawinę oraz pokrojone jabłka. Krótko miksujemy. ( Jeśli używamy żurawiny lub rodzynek - warto je wcześniej sparzyć wrzątkiem. Jeśli używamy serka wiejskiego warto go przepłukać na sitku wodą aby pozbyć się śmietanki. )
Do powstałej masy delikatnie wlewamy ubite białka i pomalutku drewnianą łyżką mieszamy uważając aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza z ubitych białek - dzięki temu uzyskamy puszyste naleśniki. Placuszki smażymy na odrobinie oleju z dwóch stron. Podajemy z cukrem pudrem, jogurtem, owocami lub śmietaną. Smacznego!