Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla dzieci i na przekąskę
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 390
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 482
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 390
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 482
Składniki
do mąki dodajemy składniki: 1/2szkl.mleka 3/4szkl.wody mineralnej szczypta soli cukier waniliowy, 2 jajka wszystko dokładnie wyrabiamy,aby nie było grudek * gdy mamy ciasto naleśnikowe dodajemy: rodzynki-2-3 łyżki żurawinę suszoną1-2 łyżki 1 łyżka oleju * mieszamy i odstawiamy na 15 min aby ciasto odpoczęło * upieczone naleśniki smarujemy,lub posypujemy jagodami i polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem * zwijamy lub składamy,polewamy śmietaną i jagodami