Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-06-2013
Zero wyszukania. Prostota. Owocowy zawrót głowy. Idealne na ciepłe dni, delicje :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29200
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29200
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
Naleśniki (nie podaję przepisu, bo jest taki jak wiele, większość ma swoje ulubione), złożyć w trójkąty. Można, choć nie trzeba je w takiej postaci jeszcze zrumienić na patelni, żeby były chrupiące. Można, posmarować, każdy z naleśników (przed złożeniem), dosłownie odrobiną ulubionego dżemu- nie jest to konieczne, choć wg mnie wzbogaca smak.
Truskawki, pokroić w cząstki, brzoskwinię pokroić w dość grubą kostkę. Wymieszać i posypać cukrem, odstawić by owoce puściły sok. Jakieś 5 min przed podaniem, dodać maliny i jagody, wszystko dokładnie wymieszać i skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.
Ułożyć na talerzu, dowolnie 4 naleśniki. Brzeg posmarować serkiem homogenizowanym, a na środek ułożyć owoce. SMACZNEGO :)