Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 376
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 376
Składniki
Do twarogu dodajemy żółtko jajka, cukru, cukier waniliowy, dwie łyżki kwaśnej śmietany Bardzo dokładnie mieszamy Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy trzy jajka trzymane w temperaturze pokojowej.
Wlewamy szklankę ciepłej wody i pół szklanki ciepłego mleka. Do tego jeszcze łyżka drobnego cukru, całość mieszamy Na koniec wlewamy masło. Ciasto naleśnikowe mieszamy dalej jeszcze chwilę, odstawiamy na 10 minut, by odpoczęło. Dobrze nagrzewamy płaską patelnię. Mieszamy ciasto ,wylewamy na patelnię tyle ciasta, by masa swobodnie przykryła powierzchnię patelni. Po około minucie przewracamy placek na drugą stronę. Druga strona potrzebuje zazwyczaj trochę mniej czasu, czyli około 30-40 sekund. W ten sposób smażymy wszystkie naleśniki. Naleśniki napełniamy farszem, które podsmażamy na maśle klarowanym przed podaniem.