Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem i figami to pomysł na śniadanie, które każdego zachwyci. Naleśniki o smaku pistacji, waniliowy twaróg i słodki sos figowy, to przepis na pyszny początek dnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10369
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12808
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10369
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12808
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni. Ser wymieszaj z wanilią, cukrem i śmietanką. Posmaruj naleśniki, zwiń jak lubisz i usmaż na maśle klarowanym. Figi przetnij na ćwiartki. Masło rozpuść na patelni, dodaj figę. Smaż przez minutę, następnie dodaj miód. Jak się rozpuści dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Sosem polej usmażone naleśniki.