Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem i figami to pomysł na śniadanie, które każdego zachwyci. Naleśniki o smaku pistacji, waniliowy twaróg i słodki sos figowy, to przepis na pyszny początek dnia.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2088
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 85
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2088
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 85
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 177
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 169
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni. Ser wymieszaj z wanilią, cukrem i śmietanką. Posmaruj naleśniki, zwiń jak lubisz i usmaż na maśle klarowanym. Figi przetnij na ćwiartki. Masło rozpuść na patelni, dodaj figę. Smaż przez minutę, następnie dodaj miód. Jak się rozpuści dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Sosem polej usmażone naleśniki.