Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z serem i figami to pomysł na śniadanie, które każdego zachwyci. Naleśniki o smaku pistacji, waniliowy twaróg i słodki sos figowy, to przepis na pyszny początek dnia.
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 15
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 401
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14944
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1686
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 15
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 401
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14944
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1686
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. Smaż cienkie naleśniki na suchej patelni. Ser wymieszaj z wanilią, cukrem i śmietanką. Posmaruj naleśniki, zwiń jak lubisz i usmaż na maśle klarowanym. Figi przetnij na ćwiartki. Masło rozpuść na patelni, dodaj figę. Smaż przez minutę, następnie dodaj miód. Jak się rozpuści dodaj śmietankę i dokładnie wymieszaj. Sosem polej usmażone naleśniki.