Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1424 Ocena: 18416

Dodano:

Odsłon: 351

Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki ze szpinakiem i serem feta. Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki

  • Ciasto na placki:
  • Jajo kurze 3 szt.
  • mąka 2 szklanki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • mrożony szpinak 400 g
  • ser feta 150 g
  • czosnek 3 ząbki - przeciśnięty przez praskę
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy rozmrożony szpinak, smażymy do odparowania wody. Dodajemy rozkruszony widelcem ser feta. Doprawiamy pieprzem, czosnkiem i solą. Dusimy na patelni do ładnego połączenia się sera ze szpinakiem.

  2. Zrobiony farsz nakładamy na wcześniej zrobione placki i zawijamy. Zrobione naleśniki podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Naleśniki podajemy na gorąco, smaczne są również na zimno.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń