Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe żółtko posadzone na usmażonym białku, całość uzupełnia słony smak kawioru i soczysta natka pietruszki. Sekret tego jajka tkwi w jego zamrożeniu przed dalszą obróbką.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4425
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2793
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38740
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4425
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2793
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38740
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą. Gdy jajka rozmarzną oddzielamy białka od żółtek. Białka smażymy na rozgrzanym oleju. Za pomocą foremek do smażenia jajek możemy nadać im ozdobny kształt np. gwiazdki, kółka lub kwiatka. Na usmażonym białku układamy kawior. Na tak przygotowanym spodzie układamy żółtka. Dekorujemy natką i kawiorem. Podajemy z podpieczonymi kromkami chleba. Żółtko jest pysznie kremowe, dlatego najlepiej smakuje, gdy je rozsmarujemy na grzance z kromki chleba. Smacznego