Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe żółtko posadzone na usmażonym białku, całość uzupełnia słony smak kawioru i soczysta natka pietruszki. Sekret tego jajka tkwi w jego zamrożeniu przed dalszą obróbką.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1562
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 117
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18375
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 590
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1562
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 117
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18375
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 590
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1026
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą. Gdy jajka rozmarzną oddzielamy białka od żółtek. Białka smażymy na rozgrzanym oleju. Za pomocą foremek do smażenia jajek możemy nadać im ozdobny kształt np. gwiazdki, kółka lub kwiatka. Na usmażonym białku układamy kawior. Na tak przygotowanym spodzie układamy żółtka. Dekorujemy natką i kawiorem. Podajemy z podpieczonymi kromkami chleba. Żółtko jest pysznie kremowe, dlatego najlepiej smakuje, gdy je rozsmarujemy na grzance z kromki chleba. Smacznego