Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycaca propozycja na sniadanie :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94004
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94004
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Wieczorem platki wsypac do kubka, zalac 150 ml wrzacej wody i odstawic do napecznienia, pod przykryciem, do rana.
Rano platki przelozyc do miski, wbic dwa jajka i blenderem zmiksowac wszystko na gladka mase. Dodac make, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sol, dokladnie wymieszac lyzka. Rozgrzac patelnie teflonowa (u mnie srednicy 20 cm), wylac cala mase i smazyc na wolnym ogniu az do zrumienienia dolnej strony nalesnika. Obrocic go delikatnie i dosmazyc druga strone.
Podawac z serkiem, dzemem lub miodem.