Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycaca propozycja na sniadanie :)
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 227
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 56
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12245
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 212
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 227
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 96
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 56
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12245
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 212
Składniki
Wieczorem platki wsypac do kubka, zalac 150 ml wrzacej wody i odstawic do napecznienia, pod przykryciem, do rana.
Rano platki przelozyc do miski, wbic dwa jajka i blenderem zmiksowac wszystko na gladka mase. Dodac make, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sol, dokladnie wymieszac lyzka. Rozgrzac patelnie teflonowa (u mnie srednicy 20 cm), wylac cala mase i smazyc na wolnym ogniu az do zrumienienia dolnej strony nalesnika. Obrocic go delikatnie i dosmazyc druga strone.
Podawac z serkiem, dzemem lub miodem.