Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycaca propozycja na sniadanie :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Wieczorem platki wsypac do kubka, zalac 150 ml wrzacej wody i odstawic do napecznienia, pod przykryciem, do rana.
Rano platki przelozyc do miski, wbic dwa jajka i blenderem zmiksowac wszystko na gladka mase. Dodac make, proszek do pieczenia, kakao, cukier i sol, dokladnie wymieszac lyzka. Rozgrzac patelnie teflonowa (u mnie srednicy 20 cm), wylac cala mase i smazyc na wolnym ogniu az do zrumienienia dolnej strony nalesnika. Obrocic go delikatnie i dosmazyc druga strone.
Podawac z serkiem, dzemem lub miodem.