Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23138
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23138
Składniki
Wędlinę pokrój w cieniutkie paski. Na patelni rozpuść 2 łyżeczki masła i podsmaż wędlinę na wolnym ogniu (aby tłuszcz się nie przypalił).
Żółtka oddziel od białek do dwóch oddzielnych miseczek. Z pierwszej ubij białka z dodatkiem szczypty soli (tak, żeby tylko zmieniły konsystencję i zrobiły się białe- nie trzeba ubijać ich na sztywno). W drugiej roztrzep żółtka, dodaj do nich przyprawy (po szczypcie) oraz łyżeczkę mąki. Dobrze rozmieszaj, żeby nie było grudek.
Delikatnie połącz obydwie masy i zalej podsmażoną wędlinę. Smaż, aż jajko się zetnie, wtedy delikatnie przełóż na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilę.
Złóż omlet na pół, przełóż na talerz i posyp żółtym serem.