Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet po mojemu,lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 804
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 804
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 204
Składniki
Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę plasterki szynki.
Do lekko podsmażonej szynki dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, poszatkowanego pora oraz pokrojone młode szparagi.
Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości szparagów na wolnym ogniu pod przykryciem.
Do jajek dodajemy mleko.
Lekko mieszamy i dodajemy starty ser oraz pieprz i sól.
Wszystko mieszamy i wylewamy na patelnię z podsmażonymi warzywami.
Omlet smażymy na wolnym ogniu do momentu lekkiego ścięcia się jajek, tak abyśmy mogli spokojnie przewrócić go na drugą stronę.
Omlet po przewróceniu smażymy około 3-4 minut.
Po usmażeniu omlet przekładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!