Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet po mojemu,lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
Składniki
Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę plasterki szynki.
Do lekko podsmażonej szynki dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, poszatkowanego pora oraz pokrojone młode szparagi.
Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości szparagów na wolnym ogniu pod przykryciem.
Do jajek dodajemy mleko.
Lekko mieszamy i dodajemy starty ser oraz pieprz i sól.
Wszystko mieszamy i wylewamy na patelnię z podsmażonymi warzywami.
Omlet smażymy na wolnym ogniu do momentu lekkiego ścięcia się jajek, tak abyśmy mogli spokojnie przewrócić go na drugą stronę.
Omlet po przewróceniu smażymy około 3-4 minut.
Po usmażeniu omlet przekładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!