Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet po mojemu,lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę plasterki szynki.
Do lekko podsmażonej szynki dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, poszatkowanego pora oraz pokrojone młode szparagi.
Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości szparagów na wolnym ogniu pod przykryciem.
Do jajek dodajemy mleko.
Lekko mieszamy i dodajemy starty ser oraz pieprz i sól.
Wszystko mieszamy i wylewamy na patelnię z podsmażonymi warzywami.
Omlet smażymy na wolnym ogniu do momentu lekkiego ścięcia się jajek, tak abyśmy mogli spokojnie przewrócić go na drugą stronę.
Omlet po przewróceniu smażymy około 3-4 minut.
Po usmażeniu omlet przekładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!