Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i szybki omlet z twarogiem idealny na śniadanie.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 179
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 604
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 179
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 604
Składniki
W misce rozgnieść widelcem twaróg, dodaj żółtka, sól, cukier waniliowy, jogurt, sok z cytryny i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij oddzielnie na sztywno i dodaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i wyrównaj powierzchnię. Smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor, po około pięciu minut z każdej strony.
Omlet podaj posypany cukrem puder lub z ulubionym dżemem czy owocami. Polecam.