Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i szybki omlet z twarogiem idealny na śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 675
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12425
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 675
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12425
Składniki
W misce rozgnieść widelcem twaróg, dodaj żółtka, sól, cukier waniliowy, jogurt, sok z cytryny i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij oddzielnie na sztywno i dodaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i wyrównaj powierzchnię. Smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor, po około pięciu minut z każdej strony.
Omlet podaj posypany cukrem puder lub z ulubionym dżemem czy owocami. Polecam.