Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i szybki omlet z twarogiem idealny na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112992
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 346
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 690
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112992
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 346
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 690
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Składniki
W misce rozgnieść widelcem twaróg, dodaj żółtka, sól, cukier waniliowy, jogurt, sok z cytryny i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Białka ubij oddzielnie na sztywno i dodaj do masy twarogowej. Delikatnie wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i wyrównaj powierzchnię. Smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor, po około pięciu minut z każdej strony.
Omlet podaj posypany cukrem puder lub z ulubionym dżemem czy owocami. Polecam.