Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pożywne, smaczne śniadanie - omlet który sobie wymyśliłam z fasolką szparagową żółtą i dodatkiem bułki tartej. Fasolka została z dnia poprzedniego i wykorzystana do omletu. Wyszedł bardzo smaczny i puszysty. Polecam
garnuszek, widelec, garnek, nóż, patelnia,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
Suchą patelnię rozgrzać , włożyć masło i rozpuścić. Dodać ugotowaną, dobrze odsączoną z wody fasolkę szparagową i chwilę podsmażać, przemieszać. Jajka rozbełtać z mlekiem , doprawić solą , pieprzem mielonym i na koniec wymieszać z bułką tartą. Na podsmażoną fasolkę wylać rozbełtane jajka i smażyć bez przykrycia do ścięcia jajek, Gdy brzegi się zetną co jakiś czas podnosić widelcem boki omleta, a środek nakłuć widelcem. Po całkowitym ścięciu jajek omlet zrzucić na płytki talerz , polać ketchupem i zwinąć na pół. Smacznego
Omlet gotowy do podania.