Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pożywne, smaczne śniadanie - omlet który sobie wymyśliłam z fasolką szparagową żółtą i dodatkiem bułki tartej. Fasolka została z dnia poprzedniego i wykorzystana do omletu. Wyszedł bardzo smaczny i puszysty. Polecam
garnuszek, widelec, garnek, nóż, patelnia,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Suchą patelnię rozgrzać , włożyć masło i rozpuścić. Dodać ugotowaną, dobrze odsączoną z wody fasolkę szparagową i chwilę podsmażać, przemieszać. Jajka rozbełtać z mlekiem , doprawić solą , pieprzem mielonym i na koniec wymieszać z bułką tartą. Na podsmażoną fasolkę wylać rozbełtane jajka i smażyć bez przykrycia do ścięcia jajek, Gdy brzegi się zetną co jakiś czas podnosić widelcem boki omleta, a środek nakłuć widelcem. Po całkowitym ścięciu jajek omlet zrzucić na płytki talerz , polać ketchupem i zwinąć na pół. Smacznego
Omlet gotowy do podania.