Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Przygotowanie trwa kilka chwil, a danie jest dosyć syte, więc nawet głodomorki powinny być po nim najedzone. ;)
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2216
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 292
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8060
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 765
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2216
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 292
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8060
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 765
Składniki
Jajka, mleko, mąkę oraz sól i pieprz zmiksować mikserem na jednolitą masę.
Olej rozgrzać na małej patelni. Wlać masę jajeczną i delikatnie podsmażyć. Gdy omlet lekko się zarumieni, dorzucić pokruszoną makrelę. Smażyć na małym palniku pod przykryciem aż do ścięcia się jajek na wierzchu. Gdy omlet od spodu będzie już dobrze zarumieniony, ale wierzch jeszcze się nie zetnie, proponuję delikatnie przerzucić omlet na drugą stronę. Chyba, że wolicie bardziej płynne wydanie. :)
Smacznego! :)