Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Przygotowanie trwa kilka chwil, a danie jest dosyć syte, więc nawet głodomorki powinny być po nim najedzone. ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 450
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 252
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 52
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 450
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 252
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 52
Składniki
Jajka, mleko, mąkę oraz sól i pieprz zmiksować mikserem na jednolitą masę.
Olej rozgrzać na małej patelni. Wlać masę jajeczną i delikatnie podsmażyć. Gdy omlet lekko się zarumieni, dorzucić pokruszoną makrelę. Smażyć na małym palniku pod przykryciem aż do ścięcia się jajek na wierzchu. Gdy omlet od spodu będzie już dobrze zarumieniony, ale wierzch jeszcze się nie zetnie, proponuję delikatnie przerzucić omlet na drugą stronę. Chyba, że wolicie bardziej płynne wydanie. :)
Smacznego! :)