Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny omlet z pieczarkami.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24795
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24795
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.
Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.
Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.
Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Śniadanie gotowe!