Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny omlet z pieczarkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6893
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6893
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.
Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.
Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.
Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Śniadanie gotowe!