Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 214

Delikatny i aromatyczny omlet z pieczarkami.

Składniki

  • Pieczarki 250 g
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Czosnek niedźwiedzi 1 łyżka
  • Jajko kurze 2 szt.
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Mleko 4 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.

  2. Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.

  3. Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.

  4. Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę.
    Śniadanie gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń