Delikatny i aromatyczny omlet z pieczarkami.
Omlet z pieczarkami
Składniki
- Pieczarki 250 g
- Olej do smażenia 1 łyżka
- Czosnek niedźwiedzi 1 łyżka
- Jajko kurze 2 szt.
- Mąka pszenna 1 łyżka
- Mleko 4 łyżki
- Sól
- Pieprz
Składniki
- Pieczarki 250 g
- Olej do smażenia 1 łyżka
- Czosnek niedźwiedzi 1 łyżka
- Jajko kurze 2 szt.
- Mąka pszenna 1 łyżka
- Mleko 4 łyżki
- Sól
- Pieprz

Etapy przygotowania
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.
Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.
Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.
Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Śniadanie gotowe!
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 118
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 70
Ostatnio komentowane przepisy
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 118
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 70



Składniki
- Pieczarki 250 g
- Olej do smażenia 1 łyżka
- Czosnek niedźwiedzi 1 łyżka
- Jajko kurze 2 szt.
- Mąka pszenna 1 łyżka
- Mleko 4 łyżki
- Sól
- Pieprz
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.
Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.
Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.
Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Śniadanie gotowe!
Fantasyczny,zaraz zrobię na kolację:)
Pycha!