Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i aromatyczny omlet z pieczarkami.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24351
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 294
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24351
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 294
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Składniki
Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plastry i smażyć z dodatkiem soli na oleju, aż odparują całą wodę.
Jajka ubić delikatnie z dodatkiem około 1/8 łyżeczki soli, wlać mleko, wsypać mąkę oraz trochę pieprzu i jeszcze raz ubić ubić.
Do pieczarek dodać czosnek niedźwiedzi, wymieszać i zalać przygotowaną w etapie 2 masą jajeczną.
Omlet smażyć na płycie grzewczej ustawionej na niewielką moc aż się zetnie. Jeżeli przygotowujecie go na małej patelni i wierzch nie będzie chciał się ściąć, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Śniadanie gotowe!