Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek ricotta i piękne, rubinowe pestki granatu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 184
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20811
Składniki
Jajka dokładnie roztrzepać z mąką i szczyptą soli. Na patelnię, na rozgrzane masło wylać jajka i posypać płatkami owsianymi. Smażyć na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia się jajek. Omlet obrócić i lekko przyrumienić. Zsunąć na talerz. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym. Serkiem posmarować omlet i posypać pestkami granatu. Omlet zgiąć na pół i delikatnie polać miodem. Smacznego.