Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek ricotta i piękne, rubinowe pestki granatu.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 384
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 384
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Składniki
Jajka dokładnie roztrzepać z mąką i szczyptą soli. Na patelnię, na rozgrzane masło wylać jajka i posypać płatkami owsianymi. Smażyć na wolnym ogniu do całkowitego ścięcia się jajek. Omlet obrócić i lekko przyrumienić. Zsunąć na talerz. Serek ricotta wymieszać z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym. Serkiem posmarować omlet i posypać pestkami granatu. Omlet zgiąć na pół i delikatnie polać miodem. Smacznego.