Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny omlet z serem jest doskonałą opcją na śniadanie lub kolację. Można do niego dodawać różne składniki, np plasterki boczku lub szynki, pomidor, cebulę, pieczarki, co kto lubi. Zapraszam do experymentowania.
Patelnia, miska, widelec, szpatułka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5863
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Jajka wbić do miski i delikatnie roztrzepać widelcem dodając sól i pieprz do własnego smaku. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn
Na małą patelnię wlać 2- łyżki oleju tak, aby cała powierzchnia była pokryta, ale nie za dużo.
Na olej wylać jajka, a jak już się zaczną ścinać pod spodem , posypać startym serem.
Delikatnie złożyć omlet na pół w ten sposób, aby powstało półkole. Jeśli jajko się opiera i powraca , można złożyć jeszcze raz i powstanie taki naleśniczek. Tak właśnie się stało tym razem u mnie. Czas smażenia jest do 5 minut. Najważniejsze jest ,aby nie zrumienić jajka. Podawać z chlebem lub tostem.