Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny omlet z serem jest doskonałą opcją na śniadanie lub kolację. Można do niego dodawać różne składniki, np plasterki boczku lub szynki, pomidor, cebulę, pieczarki, co kto lubi. Zapraszam do experymentowania.
Patelnia, miska, widelec, szpatułka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Jajka wbić do miski i delikatnie roztrzepać widelcem dodając sól i pieprz do własnego smaku. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn
Na małą patelnię wlać 2- łyżki oleju tak, aby cała powierzchnia była pokryta, ale nie za dużo.
Na olej wylać jajka, a jak już się zaczną ścinać pod spodem , posypać startym serem.
Delikatnie złożyć omlet na pół w ten sposób, aby powstało półkole. Jeśli jajko się opiera i powraca , można złożyć jeszcze raz i powstanie taki naleśniczek. Tak właśnie się stało tym razem u mnie. Czas smażenia jest do 5 minut. Najważniejsze jest ,aby nie zrumienić jajka. Podawać z chlebem lub tostem.