Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty omlet to idealny pomysł na pożywne śniadanie. Możesz dodać do niego ulubione składniki, my zdecydowaliśmy się na szpinak, szynkę wieprzową i odrobinę sera żółtego. Omlet z dwóch jajka wraz z dodatkami przygotujesz w niecałe 10 minut.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 45
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 334
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40453
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 45
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 334
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40453
Składniki
Szynkę pokrój na mniejsze kawałki, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Jaka w bij do miski i rozkłóć za pomocą widelca.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Następnie dodaj szpinak (jeśli używasz świeżego, porwij go na mniejsze części) i smaż przez chwilkę. W kolejnym kroku wrzuć szynkę, a po chwili wylej jajka i posyp serem.
Omlet smaż pod przykryciem przez 3-4 minuty, po czym przerzuć na drugą stronę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Usmażony omlet złóż na pół i przełóż na talerz.